NEWS

Katy Perry και Billie Eilish υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή της UNICEF προς την G7 ζητώντας δωρεές εμβολίων

today08/06/2021 4

Background
share close

«Οι ελπίδες του κόσμου στηρίζονται στους ώμους σας».

 

Η Katy Perry και η Billie Eilish είναι μεταξύ των επωνύμων που υπογράφουν μια ανοιχτή επιστολή της UNICEF που παροτρύνει την Ομάδα των Επτά (G7) χωρών να δωρίσει εμβόλια κατά του κορονοϊού στην παγκόσμια πρωτοβουλία ισότητας στον εμβολιασμό COVAX.

Η ομάδα G7, της οποίας βασικά μέλη είναι ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, έχουν προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής στο St Ives της Κορνουάλης από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου, με την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί (8 Ιουνίου), η UNICEF κάλεσε τις G7 χώρες «να συμφωνήσει στις ενέργειες που θα στείλουν εμβόλια εκεί που τα χρειάζονται περισσότερο, γρήγορα».

Την επιστολή υπογράφουν διάφοροι επώνυμοι πρεσβευτές και υποστηρικτές της UNICEF, συμπεριλαμβανομένων των Billie Eilish, Katy Perry, Selena Gomez, Priyanka Chopra Jonas, David Beckham, Olivia Colman, Liam Payne και Whoopi Goldberg.

«Η πανδημία δεν θα τελειώσει οπουδήποτε έως ότου τελειώσει παντού και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθούν εμβόλια σε κάθε χώρα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δίκαια», αναφέρει η επιστολή.

«Η UNICEF είναι ήδη ενεργή παραδίδοντας εμβόλια για λογαριασμό της COVAX, της διεθνούς πρωτοβουλίας ισότητας στον εμβολιασμό. Αλλά αυτή τη στιγμή, το COVAX έχει έλλειψη 190 εκατομμυρίων απαραίτητων δόσεων, γεγονός που αφήνει τα ευάλωτα άτομα επικίνδυνα απροστάτευτα. Ορισμένες χώρες έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν εμβόλια αργότερα αυτό το έτος, όμως χρειαζόμαστε τώρα δόσεις», επισημαίνεται.

Η UNICEF υποστηρίζει ότι κάθε χώρα των G7 διαθέτει αρκετές δόσεις για να δωρίσει το 20% των εμβολίων της μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, πάνω από 150 εκατομμύρια δόσεις , «χωρίς να προκύψει σημαντική καθυστέρηση στα τρέχοντα σχέδια εμβολιασμού των ενηλίκων πληθυσμών τους».

«Σας ζητάμε να κάνετε αυτές τις επιτακτικές δωρεές έως τον Αύγουστο και να εκπονήσετε ένα σχέδιο δράσης για να αυξήσετε τις δωρεές καθώς αυξάνονται οι προμήθειες. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις ενδέχεται να είναι διαθέσιμες για δωρεά μέχρι το τέλος του έτους», τονίζεται στην επιστολή.

«Οι ελπίδες του κόσμου στηρίζονται στους ώμους σας. Μαζί, πρέπει να ανταποκριθείτε σε αυτήν την πρόκληση. Ας χτίσουμε ένα υγιέστερο, φωτεινότερο και πιο δίκαιο μέλλον για κάθε παιδί και για όλους», καταλήγει η UNICEF.

ΠΗΓΗ:hit-channel.com

Written by: newsroom

Rate it

Previous post

NEWS

Η Miley Cyrus θέλει να συνεργαστεί με την Billie Eilish: «Είναι η πιο φοβερή»

«Αγαπώ την Billie Eilish και τα μηνύματά της». Η Miley Cyrus, η οποία ήταν πολύ δραστήρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξηγεί σε μία νέα συνέντευξή της στο «British Vogue» αυτά που έμαθε από την περίοδο απομόνωσης και τη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει η μουσική της στη συνέχεια. Ενώ συνεχίζει να προαναγγέλλει μια στροφή προς τη rock πλευρά της, η Miley Cyrus είπε στο περιοδικό ότι υπάρχει άλλη μία […]

today08/06/2021 2

0%